Optimale vitaliteit in lijf en bedrijf 
 


Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. Dit is geregeld in de Richtlijn vakbekwaamheid.

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst . Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is.  

Volgens de Code 95 richtlijn bent u als beroepschauffeur verplicht iedere 5 jaar 35 uur nascholing te volgen.

Leefstijlcoaching Amersfoort verzorgt de trainingen Code 95 U19 Leefstijl en Code 95 U20 Fysieke belasting voor goederenvervoer, personenvervoer en gemeentes bij verschillende opleidingsinstituten en in-company. Indien gewenst kunnen wij deze trainingen ook op maat maken. Wij kunnen ook de volledige administratieve afhandeling voor u verzorgen en combinatiepakketten met andere code 95 trainingen. 

Code 95 Leefstijl U19                                                                                                             

Wanneer je gezond leeft, voel je je beter en zal je meer energie hebben, waardoor je meer beweegt. Met name voor chauffeurs is dit belangrijk, omdat je fitter bent en langer alert blijft. Een belangrijke oorzaak van verkeersongelukken is immers vermoeidheid.

Het doel van de training is het vergroten van de kennis van de chauffeur op het gebied van wat een gezonde leefstijl is. Bewustwording creëren wat zijn eigen invloed is om deze te kunnen verbeteren in de dagelijkse praktijk door de aangereikte adviezen en tips.  

Trainingsprogramma:
- Gezond leven
- Gezonde voeding en afvallen
- Vitamines en mineralen
- Houding
- Bewegen en Sporten
- Alcohol
- Roken
- Omgaan met stress

Code 95 Fysieke Belasting U20

In de sector transport en logistiek worden veel goederen met de hand verplaatst. Denk aan het tillen van zware dozen en het werken met rolcontainers. Als dit op de verkeerde manier gebeurt kunnen rug-, schouder- en armklachten ontstaan. Inzicht in het belang van een goede werkhouding en werksituatie en hoe klachten voorkomen kunnen worden, is van groot belang.

Het doel van de training is de mogelijkheden van de cursist te vergroten om zijn/haar werkhouding te optimaliseren, waardoor de kans op arbeidsongeschiktheid aanzienlijk wordt verkleind. De deelnemer krijgt inzicht in het belang van een goede werkhouding en werksituatie en weet binnen de eigen werkplek zijn werkhouding te optimaliseren. 

Trainingsprogramma 

  • Achtergrondinformatie: Wat is fysieke belasting?;
  • Oorzaken en gevolgen van zwaar belast werken;
  • Tiltechnieken: technieken en werkhoudingen;
  • Gezond werken: goede werkhoudingen, technieken en werkomstandigheden;
  • Goed zitten: stoelinstellingen;
  • Toepassing van de juiste technieken;
  • Nuttige tips om de eigen werksituatie zelf te verbeteren.
  • Goed zitten;
  • Goede stoelinstellingen;
  • Nuttige tips om gezond te zitten.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info
Instagram
LinkedIn