picture-26004/
picture-2600/
picture-26002/
picture-26003/

Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. Dit is geregeld in de Richtlijn vakbekwaamheid.


Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs, die achter een voertuigcategorie is geplaatst . Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is.


Volgens de Code 95 richtlijn bent u als beroepschauffeur verplicht iedere 5 jaar 35 uur nascholing te volgen.


Leefstijlcoaching Amersfoort verzorgt de trainingen Code 95:


U7 Criminaliteitspreventie
U14 Communicatieve en Sociale Vaardigheden
U19 Leefstijl
U20 Fysieke belasting


Voor goederenvervoer, personenvervoer en gemeentes bij verschillende opleidingsinstituten en in-company. Indien gewenst kunnen wij deze trainingen ook op maat maken. Wij kunnen ook de volledige administratieve afhandeling voor u verzorgen en combinatiepakketten maken met andere code 95 trainingen.Code 95 Criminaliteitspreventie U7


Criminaliteitspreventie is geen overbodige luxe: Om het criminelen moeilijker te maken leer je hoe je als chauffeur preventieve maatregelen kan treffen, zodat je de kans verkleint dat je zelf slachtoffer wordt. Je leert hoe je noodsituaties kan voorkomen en hoe je kunt handelen als je toch in een noodsituatie belandt.


Inhoud:
- Bewustwording;
- Bedrijfscultuur
- Criminaliteit in de transportsector; lading-, voertuig- en dieseldiefstal, tankpasfraude, illegale immigratie;
- Oorzaken van criminaliteit;
- Risicogebieden;
- Preventie en beheersing van criminaliteit
- Maatregelen en voorzieningen.
- RAAK-principe


Code 95 Communicatieve en Sociale Vaardigheden U14


Als chauffeur ben je het visitekaartje van het bedrijf waarvoor je werkt en heb je dagelijks direct contact met klanten. Je communicatieve vaardigheden zijn dan belangrijk. Dit geldt ook voor de communicatie met je collega’s of leidinggevende. Tijdens deze training leer je hoe je communicatie en gedrag kan bijdragen aan het imago van de onderneming waarvoor je werkt.


Inhoud


- Communicatie als onderdeel van dienstverlening
- Representativiteit en beroepshouding
- Klantbenadering
- Commercieel gedrag
- Dimensies van cultuur
- Normen en waarden
- Omgaan met stresssituaties
- Klachtafhandeling
- Ruisvorming
- Handelen en denken vanuit diverse achtergronden
- Waarnemen en interpretatie


- Feedback geven en ontvangen


Code 95 Leefstijl U19


Wanneer je gezond leeft, voel je je beter en zal je meer energie hebben, waardoor je meer beweegt. Met name voor chauffeurs is dit belangrijk, omdat je fitter bent en langer alert blijft. Een belangrijke oorzaak van verkeersongelukken is immers vermoeidheid.


Het doel van de training is het vergroten van de kennis van de chauffeur op het gebied van wat een gezonde leefstijl is. Bewustwording creëren wat zijn eigen invloed is om deze te kunnen verbeteren in de dagelijkse praktijk door de aangereikte adviezen en tips.


Trainingsprogramma:
- Gezond leven
- Gezonde voeding en afvallen
- Vitamines en mineralen
- Houding
- Bewegen en Sporten
- Alcohol
- Roken
- Omgaan met stressCode 95 Fysieke Belasting U20


In de sector transport en logistiek worden veel goederen met de hand verplaatst. Denk aan het tillen van zware dozen en het werken met rolcontainers. Als dit op de verkeerde manier gebeurt kunnen rug-, schouder- en armklachten ontstaan. Inzicht in het belang van een goede werkhouding en werksituatie en hoe klachten voorkomen kunnen worden, is van groot belang.


Het doel van de training is de mogelijkheden van de cursist te vergroten om zijn/haar werkhouding te optimaliseren, waardoor de kans op arbeidsongeschiktheid aanzienlijk wordt verkleind. De deelnemer krijgt inzicht in het belang van een goede werkhouding en werksituatie en weet binnen de eigen werkplek zijn werkhouding te optimaliseren.


Trainingsprogramma
- Achtergrondinformatie: Wat is fysieke belasting?;
- Oorzaken en gevolgen van zwaar belast werken;
- Tiltechnieken: technieken en werkhoudingen;
- Gezond werken: goede werkhoudingen, technieken en werkomstandigheden;
- Goed zitten: stoelinstellingen;
- Toepassing van de juiste technieken;
- Nuttige tips om de eigen werksituatie zelf te verbeteren.
- Goed zitten;
- Goede stoelinstellingen;
- Nuttige tips om gezond te zitten.